top of page

Psst ! Kasvu ihmisenä & johtajana- alkaa aina itsestä

Päivitetty: 22. helmik. 2023

Ei ole ihan yhdentekevää, millainen kapu olet itsellesi. Se, miten hyvin tunnet itseäsi tai kuinka itseäsi johdat, peilautuu aina enemmin tai myöhemmin ihmissuhteisiisi- miten näet ja suodatat maailmaa, tilanteita, asioita, tapahtumia ja ihmisiä ympärilläsi .


Kokemuksemme- asenteemme, voittomme ja tappiomme- elävät ja näkyvät meissä ihmisinä, jollaisia tänään olemme - minä & sinä.

Minne Sinä olet menossa - mihin katsot ja tähyilet 🔭 - riippuu tietoisuudestasi sekä asenteestasi itseäsi, muita ihmisiä ja ympäröivää maailmaa kohtaan.

Valmennan työkseni johtamista - johtamistaitojen kehittämistä. Yksinkertaisuudessaan se tarkoittaa aina sitä, että kaikki savotta, mitä johtamisen, johtamistaitojen kehittämisen, parantamisen ja uudistamisen äärellä ikinä onkaan- alkaa ihan aina itsestä.


MENNEISYYS ELÄÄ NYKYHETKESSÄ- - TULEVAISUUS TIETOISUUDESSA


Tämä lause putkahti eräänä aamuna tajuntaani, yrittäessäni tiivistää johtamisen kehittämisen merkitystä, universaalista perspektiivistä.

- Mielestäni tässä kiteytyy oleellisin elämän kulusta-

vai mitä mieltä Sinä olet?


Johtaminen itsessään käsitteenä, käytänteinä, ammattitaitona ja erilaisina toimintamalleina, peilautuu jokainen kerta yksilöllisenä, mutta silti aina vuorovaikutteisena kokemuksena.


Johtaminen sellaisenaan on yhtä kiehtovaa, kuin orkesterin kapellimestarin, muusikon ja yleisön välinen combo - tunneyhteys, reaktio, mielipide, toiminta reflektio tai ajatus tapahtuneesta- yhteisestä kokemuksesta.


Mitä parempi kapellimestari lauteilla huseeraa, sen enemmän kotiläksyjä hän on lukenut- sen laajempi kokemus häntä menestykseen on siivittänyt ja sen suurempaa luottamusta hän orkesterin jäsenistöltään nauttii- yleisömenestyksestä puhumattakaan.


Koska taitavinkin kapellimestari johtaa ennen kaikkea dynamikkaa- sen enemmän hänen on tunnettava myös yksilösuoritukseen sisältyvää potentiaalia ja kyettävä johtamaan myös yksilöä parhaimpaansa- parhaimman lopputuloksen aikaansaamiseksi.


Kysyn nyt vain tämän yhden kerran:


Käsi ylös, kuka oikeasti uskoo, että se kapellimestari siellä lavalla pärjää pelkästään sen partituurin ulkoa opiskelun ja alan substanssin osaamisen avuin ?


Eikä tässä kuulkaa ole nyt kyse pelkästään kapellimestarista. Asiantuntijuus jollakin alalla, ei tee vielä kenestäkään taitavaa ihmisten johtajaa. Ei edes siitä kapellimestarista- joita heitäkin piisaa moneen junaan.


Parasta tässä kaikessa on kuitenkin se- että oikeaan junaan tai kulkupeliin löytyy meiltä jokaiselta tiketti. Sen kaivaminen taskun pohjalta saattaa edellyttää hieman duunia, mutta älä huoli- Tiketti on ladattu ja lunastusta vaille valmis :


se on Sinun asenteesi


- Tietoisuutesi mahdollisuuksistasi, kasvaa ja kehittyä ihmisenä-

kaikkien aikojen menestyneimmäksi kapuksi.


Oman kuplettisi liidaajaksi,

omien Ihmissuhteidesi kapellimestariksi tai

menestystä nauttivaksi -muita inspiroivaksi johtajaksi.


Sinä päätät.

Onnea jälleen valitsemallasi tiellä & paljon viisautta matkallesi!


- Minja


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page